Halvemmalla olisi uuden varjostimen kehikon kirpparilta saanut kuin Hobbypointista 5,7€, mutta oli pakko kokeilla. Ensin muovipussisuikaleita ympäri kietoen, mutta kun se ei päästänyt tarpeeksi valoa läpi, löysin pellakakankaantilkun, keittiöpyyhkeisiin ostamani kalliin pitsin jämät ja kranssista jääneitä tekokukkia. Periaatteesta vältän kaavoja, mittoja, nuppineuloja ja leikkuuviivan merkitsemisiä, joten ompelu oli aika tuskaa. Lopputulos kuitenkin miellyttää, eikä ole kuin pikkaisen vino.

Pesukoneaukon edessä vanhat pellavaliinat samalla kalliilla pitsillä (3€/metri) koristeltuina. Ala-asteaikuisessa, äidin tekemässä jumppakassissa muovipussit.

Mikrotasoonkin liikeni kahdesta metristä törsäilypitsiä, Taustalla iänikuisella ruusukontaktimuovilla päällystettyjä hillo- ym. purkkeja.

Suomalaisesta kirjakaupasta maailmankartta-kirjoitusalusta seinälle, 4,95€.

Läppärin tuunaus/ kissankynnenjälkien peitto ääriviivatarroilla ja juuttinarulla päällystetty hillopurkki, mistä mainitsin aiemmin.

Vanhat topit, yöpaidat ja jopa pikkuhousut muutuivat matoksi virkaten.

Korit 0,10€ kirpparilta, Lidlin ihalata tuoksuvat omena-kavelikynttilät ja Tiimarin euron kynttilänjalat HuutoNetistä 11 eurolla saadulla ruokailukalustolla.

Hauska tiskiainepullo lie Lidlistä ja Niksipirkan mukaan yhdistelytjä nestesaippuoita pumppupullossa.

Ompelin ruusukankaasta ja muovitetusta vuorista tukevan kassin. Aina täynnä kirjaston kirjoja ja DVD:itä, ja siinä ne on kätevä kuljettaakin.

 

Ompelin jättityynyn päällisen ja pujotin päälle vanhan alushameeni reunasta irrotetun käsinvirkatun pitsin. Pikkutyyny on Tiimarista, valokuvataskuun laitoin yliopiston kirjakauoasta eurolla löytämäni postikortin, jossa on lempiaforismini: "Vain kesyt linnut kaipaavat, villit lentävät" (Elmer Diktonius).