03032010435%5B1%5D-normal.jpg

Aika hieno. Kyseessä oleva kollaasi sisältää meidän muotokuvamme (minun piirtämäni) ja kihla- ja hääkuvat. Neliapilat kultakehyksissä sain joltain randomivastaantulijalta Afrikan tutkimuksen laitokselta. Hän kantoi niitä kahvikupissa ja toivoi niiden tuovan minulle onnea. Näitä randomeita piisaa, ja se on yksi elämäni rikkauksista. Eilen joku Bandidos-ryhmäläinen kertoi elämästään, kun lainasin hänelle lukkosulaa akupunktioon jonottaessa. Ei tarvitser lähteä Tansaniaan asti, jutteluseuraa löytää tuntemattomista Suomessakin, se on itsestä kiinni pitkälti. Kun on paska päivä ja ***** otsassa, tuntuu kuin koko maan idiootit parveilisivat ympärillä. Oikealla jalalla sängystä noustua kohtaa upeita ihmisiä, joiden kanssa parantaa maailmaa bussia odotellessa. Usein he ovat aineissa, ainakin alkoholin vaikutuksen alaisena, eivät aina. Alkoholi on semmoinen ihme aine, joka saa suomalaisten kielenkannat hölliksi. Tansaniassa juttelemattomuus olisi kummastelun aihe. Tänään on ollut kauhea ikävä takaisin. Olen lievittänyt sitä (ja kiireen aiheuttamaa stressiä) yrittämällä elää kuin Tansaniassa, eli tekemällä asioita jotka siellä saivat minut onnelliseksi. Kävin kaupassa tänään, ja ostelin hedelmiä ja vihanneksia kiireettä. Kävelin kotiin rauhallisesti ja lauleskellen. Olin herännyt aikaisin, niin ehdin tämän rauhallisen aamupäivän viettää. Illalla käyn jossakin ulkona ja lauantaiaamuna käyn hallissa uimassa ennen töitä. Tähän uuteen zeniyteeni ehkä vaikuttaa myös vatsa alkamani mindfulness-harrastus, tai -elämäntapa oikeastaan. Olin niin loppu kiireeseen, että jotakin oli keksittävä. 

Kipukoukku roikkuu naulakossa keskellä, sillä kuulkaa lähtee hartiajumit ja nyt s eon testikäytössä iskiakseen. Ukon iskiakseen on nyt kokeilu,tukivyötä, hevoslinimenttiä, tiikeribalsamia, akupunktiota, jalkahierontaa, b-vitamiinilisää ja jumppaa lääkkeiden lisäksi. Akupunktiosta on ehkä eniten apua liikunnan lisäksi. Ostin hänelle ystävänpäivälahjaksi lahjakortin äijäjoogaan. Ainakaan ambulanssia ei oel tarvinnut toiste kutsua. 

Olen suunnitellut jo pidemmän aikaa sitä kokeellisen liikunnan rankingia. Nyt kun Vuodatus tuntuu toimivan (koputa puuta), kokeillaan. Eli jutun nimi on kokeellinen liikunta. Se voi olla myös mentaalista, pääasia että kokeillaan jotain uutta. Ei sen tarvitse olla orjallisen terveellistäkään, kyllähän epäterveellinenkin elämys pitää yllä mielenkiintoa elämää kohtaan ja sitä kautta taspainoista otetta arkeen. Yleensä kuntosaleille pääsee tutstumaan ilmaiseksi tai tosi halvalla. Olemme hyötykäyttäneet näitä tarjouksia, kuten myös Espoo-päivien ynnä muiden erityisajankohtien ilmaisia sisäänpääsyjä museoihin ja muihin kulttuurilaitoksiin. Viime pyhänä tutustuimme Uspenskin katedraaliin ja Suomen vanhimpaan etnografiseen museoon eli Lähetysseuran museoon. Hyvin halvalla saa hupia! Suosittelen sihen avuksi: http://www.leipaajasirkushuveja.com/ 


KOKEILTU/VIIHDYTTÄVYYS 1-5

charcot-suihku/1 - kivuliasta painepesurikidutusta

hot jooga/2 - henki loppuu - yhtä hyvin voisi jumpata saunassa

ayurveda-jooga/4 - tehokasta liikuntaa, ja hyvin kummallisia liikkeitä

kundalini-jooga/1 - ainoa hauskuus "äiti kundalinille" osoitetut höpinät

perusjooga/3 - perus

pilates/3 - ensimmäisen puoli tuntia nauroin sen kummallisuudelle ja toiset melkein itkin         rasituksesta

naurujooga/4 - olisi ollut vielä kivempaa, jos olisi ollut enemmän osanottajia:)

arkkienkelitapaaminen/3 - avasi silmiä

vesijuoksu/5 - ainoa liikunta, mitä suostun harrastamaan

suolahuone/5 - rentouttavinta ikinä!

reikihoito/4 - jänniä tuntemuksia aiheuttavaa

mindfulness/5 - tunnen kehittyneeni ihmisenä 

kulmien ja ripsien kestovärjäys/2 - väri kirveli silmissä, hoito kutitti ja lopputulos kului pian pois

vaihto-opiskelu (lyhyesti Hollannissa, pidemmälti Tansaniassa)/5

minigolf/2 - ihan paskaa, en osaa

avantouinti/4 - en vain vuosiin ole pystynyt enää kastautumaan, se on kylmää!

ilmakivääriampuminen/3

jousiammunta/2 - oikeasti en muista millaista se oli, olin 12, ensi viikolla uudestaan

traktorilla ajo/3 - en vieläkään muista missä on jarru

laskettelu/5 - liian kallista kyllä

melonta/5

ratsastus/5 - henkireikäni noin 14 vuotta, mutta aiheuttaa sydänsuruja

snorklaus/3 - pelkäsin kuollakseni, mutta syy voi olla se, että varusteet vuotivat

totoaminen/5 - jopa voitan joskus

LISÄÄ MYÖHEMMIN!


Kun luin Mondo-lehteä, huomasin että olen käynyt hyvin monessa paikassa, mistä oli artikkeleita. Aloitin tilauksen vielä vanhempieni kanssa asuessani, ja silloin luin lehteä ajatellen, että "tuonne haluan - ja tuonne ja tuonne...". Nyt luen vanhoja lehtiä ja ajattelen, että "tuolla olen ollut, ja tuolla - ja tuollakin...". Huomasin tykkääväni (yksin)matkustelusta 16-vuotiaana, kun situin Banjulin kentällä Gambiassa odottelemassa lentoa kotiin. Jotenkin tuli fiilis, että näin käy vielä monta monituista kertaa. Pari vuotta myöhemmin Wienin juna-asemalla kimpsuineni muistelin tuota hetkeä ja olin tyytyväinen. Nyt en malta odottaa syyskuuta, kun lähdemme rekalla kiertelemään eteläistä Afrikkaa. Matka alkaa 31.päivä elokuuta Lontoossa. Kiva päästä sinnekin taas. Viimeksi olin siellä kuumeessa, silloinkin yksin. Nyt lähden ukon kanssa kaksistaan, häämatkalle, mutta ei se ole ensimmäinen kerta kun matkustamme kahdestaan. Olemme käyneet yhdessä Turkissa ja Tunisiassa äkkilähdöillä, Tallinnassa ja Tukholmassa kaupunkimatkoilla sekä eräänä pääsiäisenä ajoimme bussilla Via Baltican Varsovaan ja viivyimme siellä pyhät. 

Arki koostuu tällä hetkellä ekoilusta. Eli toisin sanoen rahat ovat tiukalla jättilaskujen takia (yli 1700€ viime kuun aikana!!!) ja ylipainoa on tullut sen verran, että joko perse kutistuu tai sitten pitää ostaa läjä uusia housuja. Eli edellämainittu on nyt yyteen alla. Onneksi ekoelämäntapa on rahaa säästävä, eli kirpparit kunniaan ja autoilu vähentyköön. Nyt pitää sinne töihin lähteä, eli soromnoo.