Yritän juuri varata kampaajaa (opiskelijatyönä), mutta nettiajanvaraus ei tietenkään toimi. Äsh. Olisin halunnut ajan keskiviikoksi, koska illalla on Tigerissä tilaisuus, johon duunin kautta sain kutsun. Jotain hyvää siinäkin, pääsee illanistujaisiin edes. Mennään sitten torstaina, jos ei aiemmin pääse. Lähden maalla perjantaina, pääseepähän brassailemaan. Vähän stadin slangia ja uusi tukka niin johan lähtee!

Tili tuli, tili meni, joku välistä sen veti... Onneksi ihan niin ei päässyt käymään. Olen (joutunut) oppimaan tulemaan toimeen niin vähällä, että kaupan alan osa-aikaisen työntekijänkin palkka riittää ja säästöönkin jää. Minulla on 7 tiliä, joista kaksi itse asiassa on rahastoja. Ne tuottavat tällä hetkellä ihan mukavasti. Yksi on hyväkorkoinen säästötili, josta siirrän rahaa säännönmukaisen määrän ruoka- ja laskutilille sekä henkilökohtaiselle käyttötililleni. Yksi tili on turha, kun siirryin parempikorkoiseen pankkiin. Käytän sitä vain siirtäessäni saman pankin säästötililtä rahaa sinne pankkiautomaatilta nostoa varten. Sillä säästötilillä muhii opintolainan (lue: autolainan) takaisinmaksua varten keräämäni pääoma. Yritän selvitä siitä alle vuodessa, 2400€, huh huh.

http://www.kuluttajatutkimuskeskus.fi/files/5462/2010_126_tyoseloste_ruokabudjetti.pdf Tutkimuksen mukaan kahden hengen perheen ruokakulut ovat kuussa 518€. Sillä rahallahan jo saisi syödä hanhenmaksaa ja sisäfileetä joka päivä! Meillä menee ruokatilille joka kuu 400€, ja siitä maksetaan:

-autopaikka

-saunavuoro

-sähkölasku

-vesimaksu

-26€ eri hyväntekeväisyysjärjestöihin

-kahden kissan, kahden kanin ja chinchillan ruoat ja kuivikkeet ja kissanhiekat

-siivousaineet, wc-paperit, pyykinpesuaineet ym

-ja kahden ihmisen terveellinen ja monipuolinen ruoka sekä namit

Tähän verrattuna tuo 518€ kuulostaa hyvinkin liioitellulta. Minua ärsyttää hyvin moni asia, mutta myös ihmiset, jotka eivät kaupassa välitä mitä ostoskoriinsa tunkevat, mutta kotona alkaa kauhea valitus. Oliko pakko ostaa kuuden euron ilmanraikastin, jos olisi ollut eurolllakin tarjolla? On oma valinta, ja ihan kunnioitettava sellainen, jos suosii luomua tai suomalaista tai lähiruokaa - tai Reilua kauppaa. Silloin on otettava huomioon, ettei se oli vain imagollinen ja ideologinen vaan myös taloudellinen valinta, se maksaa enempi. Jos kaupassa kulkee silmät kiinni ja kahmii mitä sattuu, loppusumma on varmasti yllättävän iso ja sitä sitten ruvetaan kassalla parkumaan. Samaa paskaa ne kaikki tiskiaineet ja veskipaperit ovat, ehkä köyhäily vain koetaan häpeänä ja paljon hohdokkaampaa on ostaa brandejä kuten Fairya, Lotusta ja Omoa ja sitten mäkättää. Puhumattakaan ruoan raaka-aineiden hintaeroista. Ei ole sama ostaako Rainbow'ta tai Valiota, esimerkiksi. Rahassa säästää hitonmoisesti. Eineksistä en suostu edes keskustelemaan. Se herättäisi liian suuria negatiivisia tunnelatauksia.

Lähden ihan just kotio siivoamaan - etikalla ja ruokasoodalla sekä mäntysaippualla. Palkkiksen kunniaksi suunnittelen ostoslistaa Ruohonjuureen, ainakin kestopikkuhousunsuojia ja suolasaippuaa sekä pesupähkinöitä...