Tollot läträävät kaiken näköisillä kosteusvoiteilla ja ihmettelevät, kuinka "kuiva" iho imee kaiken heti ja vaatii kohta lisää. Älkää käyttäkö kosteusvoiteita. Ne, etenkin mineraaliöljypohjaiset (lue:jämäöljy-) vahingoittavat ihon luonnollista tasapainoa. Ne pehmentävät ja kosteuttavat ihon välittömästi, mutta muodostavat iholle kalvon, joka ei salli sen hengittää. Iho tulee riippuvaiseksi kosteusvoiteesta - tai huulirasvasta, ihan sama juttu sen kanssa. Pitkällä aikavälillä "kalvo" saattaa aiheuttaa jopa reumaa, kun kuona pakkautuu niveliin. Ja ne tapporasvat maksavat! Ihan oikeasti ihmiset, älkää pilatko ihoanne.

Ihon kosteutukseen, miedoksi aurinkorasvaksi, hiuspohjan hilseilyyn, liukuvoiteeksi: KOOKOSÖLJY http://cocovishop.com/fi-wp/products-page/kookosoljy/

Finnien kuivatukseen,  toimi jopa talvihilseilyyn, kuulemma vähän kaikkiin iho-ongelmiin SUOLASAIPPUA http://www.unnanpuoti.fi/product/476/himalajan-suolasaippua-sydammenmuotoinen

Nenän limakalvoille, kutinaan ym. vakavampiin iho-ongelmiin apteekista kortisoniton Bepanthen. Jos Lushin käsivoiteisiin ei ole rahaa, on ainakin yksi mineraaliöljytön käsirasva, Lemon Juice & Glyserine.

Lush on täynnä aarteita. Sieltä saa kaikennäköistä ilman pakkausmuoveja. Miksi kaikki pitää nykyään pakata, ja yksittäispakata? Yksittäispakatut paprikat, hammastikut, teepussit - yhtä turhia kuin valkaistu paskapaperi tai teepussinkuivain tai mansikanviipaloija. Äidilleni ei käy mikään deodorantti. Hän on vuosikymmenien aikana ehtinyt testata aika monet allergiatestatut ja herkän ihon dödöt, eikä mikään käy - paitsi kristallideodorantti, ja se ei riittänyt teholtaan. Ruokasoodan kanssa homma on taas kauheaa suttaamista. Lushin paladödö on ainoa - http://www.lush.fi/tuotteet/deodorantit-kristallit/teo-101026. Se on edullinen, koska se kestää iän kaiken. Muun muassa Axen pallodeodoranteista saa maksaa jo viitosen tai enemmänkin!

Ja siivousainepostaukseen liittyen, mikään ei ole putsannut paskaista ammettani paitsi puhdistuskivi. Kokeilin etikat ja Kloritet ja ihmesienet ja kaikki, mutta tämä ihme aine löytyi eilen Prismasta ja pois en vaihda: http://onnellistenheimo.fonectanverkkokauppa.fi/product/449/onxon-perinteinen-puhdistuskivi-300g-ale-1000 Käy myös keraamiselle liedelle!

Ruoan lisäaineista en nyt jaksa vouhottaa, taikka turhista ravintolisistä ja lääkkeistä. Se vaan kerron, että ihan tutkittu juttu nyt on, ettei yskää paranneta antibiootein. Limaa voi irrottaa apteekin käsikauppaliuoksella tai höyryhengityksellä, mikä on mielestäni tehokkainta. Silmien kuivuuteen, jollei kalaöljy ja mustikka auta, saa apteekista säilöntäaineettomia silmätippoja, mitkä pitää jääkaapissa säilyttää. Nenäsuihkeita ei pidä missään nimessä käyttää (paitsi luontaistuoteliikkeen), sillä viime syksyinen käyttö aiheutti nenän umpeenmuurautumisen, 150€:n lääkkeet ja neljän kuukauden kortisonikuurin, mikä tuntuu vieläkin: kynnet katkeilevat ja iho hilseilee.

No niin tollot, järki päähän, ei käteen. Ihme sanonta sekin, mitä sillä kädessä tekee? Olen puhunut, UGH.